El ple municipal ha aprovat, amb la abstenció de la CUP, la minuta del conveni entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa per a l’execució del projecte Vies Blaves que inclou la rehabilitació de la llera del riu Llobregat i els seus afluents Cardener i Anoia tot establint recorreguts transitables a través de mitjans de mobilitat sostenible (bicicleta, cavall o a peu).

L'objectiu és posar en valor els cursos fluvials i el seu entorn patrimonial, i que puguin esdevenir un motor d'atracció turística cap a l'interior del país. L'abast total dels recorreguts que es volen rehabilitar superen els 300 quilómetres al llarg de les comarques del Bergueda, el Bages, el Baix Llobregat, el Valles Occidental i el Barcelonés, i permetran també instaurar noves connexions entre els municipis per on transcorren.

En la definició d'aquesta actuació també hi és la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Territori i Sostenibilitat qui redactara i tramitara el Pla Director Urbanístic "Vies Blaves Barcelona".

En aquests moments es troba en tramit l'avanç de planejament d'aquest Pla director el qual ha estat informal pels técnics municipals en data 21 de març.Redacció dels projectes

En l'apartat del pactes, la Diputació de Barcelona assumeix la redacció dels projectes constructius i la licitació, adjudicació i execució de les obres de cadascun deis projectes. També la corresponent a la direcció facultativa i de la coordinació de seguretat i salut i tots els altres serveis complementaris.

En la fase d'execució dels projectes, assumira l'encomana de gestió que per part de l'Ajuntament de Manresa s'efectuï respecte dels expedients d'expropiació forçosa i ocupació temporal dels terrenys afectats. Aixi mateix les indemnitzacions que s'hagin de satisfer a particulars seran a carrec de la Diputació.

Per part de l'Ajuntament de Manresa farà l’aprovació inicial i definitiva del projecte que afecti al terme municipal i resoldrà les reclamacions o al·legacions que es puguin formular. Encomanarà a la Diputació de Barcelona la gestió de les expropiacions i ocupacions temporals dels terrenys de litularitat privada afectats pel projecte. Els acords oportuns en ordre a l'aprovació deis expedients d'expropiació continuen sent competencia municipal.

Posarà a disposició de la Diputació, de forma temporal, els terrenys de titularitat pública, mentre no finalitzi l'execució del projecte, entenent també implicites les autoritzacions inherents a l'actuació. S'estableix un termini de vigencia de 4 anys, prorrogable per 4 anys més, i la constitució d'una comissió de seguiment.