Ahir dimecres es va presentar l'acord de col·laboració entre Fogons Gastronòmics del Bages i la Fundació Rosa Oriol, pel qual l'associació gastronòmica participarà en la campanya Plat Solidari de la Fundació -Solidaritat km 0- que vol facilitar la implicació de tots els ciutadans, donant la possibilitat, a través dels restaurants i bars, de contribuir perquè a ningú no li falti un plat a taula. L'acte va comptar amb la presència de Benvingut Aligué i Ignasi Sala, president i gerent, respectivament, de Fogons Gastronòmics del Bages, i de sor Lucía Caram i Aureli Quintas, directora i responsable de la plataforma d'aliments de la Fundació Rosa Oriol, respectivament.

Amb aquesta campanya, que s'ha previst inicialment per als mesos de maig i juny, amb la intenció de repetir-la els mesos de setembre, octubre i novembre, els restaurants i bars que s'hi vulguin sumar, oferiran en les seves cartes un plat o menú solidari, pel qual faran un donatiu de la quantitat que decideixin, a la plataforma d'aliments de la Fundació Rosa Oriol. Al client no li suposarà cap sobre cost, ja que el donatiu el farà el mateix establiment que s'adhereixi a la campanya.

L'acord amb Fogons Gastronòmics suposa que l'entitat participarà a través de la promoció dels plats de bacallà que els seus restaurants serveixin als clients i que, un cop finalitzada la campanya, permetrà un donatiu a la plataforma d'aliments de la Fundació de l'import recaptat durant els mesos de la seva vigència més l'equivalent en el producte que ofereixin els proveïdors dels associats a Fogons com a participació en aquesta campanya.

La campanya ja té la participació de Can Ladis, soci de Fogons i primer restaurant que va sumar-se a la iniciativa, i també ha estat traslladada a altres restaurants del territori per demanar la seva implicació.

Sor Lucía Caram, va fer una nova crida a col·laborar amb aquesta iniciativa, convidant als restaurants i bars del Bages, Berguedà i Moianès, comarques a les quals ajuda la Fundació Rosa Oriol a través del seu magatzem distribuïdor de menjar i la plataforma d'aliments. Per fer-ho demana accions concretes i noves propostes canalitzant-les a través de Josep Ribera Tel. 606303439 ( josep@fundaciorosaoriol.org) o fent un donatiu a: la caixa ES43 2100 3093 0722 0031 6970