La nova Associació d´Amics i Comerciants de la plaça Gispert i Rodalies celebraran aquest dissabte, 19 de maig, la segona edició de la Fira dels Encants, coincidint amb l´ExpoBages. La intenció de programar-ho al mateix dia és incrementar la participació del certamen organitzat a la plaça i en què els visitants poden trobar a un preu mòdic productes usats de tot tipus, però que estan en bon estat.

«L´ExpoBages porta una multitud de gent al centre de Manresa, i ho volem aprofitar perquè s´apropin a la plaça i vegin que aquí també fem activitats», explica la presidenta de l´entitat, Lluïsa Vinyes. La Fira dels Encants és una de les activitats destacades de l´agenda de primavera que té lloc a la Gispert, i és també una via de finançament per a l´associació, que destina els beneficis a sufragar els costos de les altres activitats que hi tenen lloc entre l´abril i el juny.

Qui vulgui adquirir CD´s de música o llibres al preu a preus mòdics en podran trobar aquest dissabte a la plaça Gispert. A part, també hi haurà mobles, cedits per persones que hi han volgut col·laborar, que també es podran adquirir a la mostra. La Fira dels Encants tindrà lloc de les 11 del matí fins a les 2 del migdia i hi haurà prop de deu parades.

Al febrer, un cop l´entitat va estar constituïda definitivament, els comerciants, veïns i persones vinculades a la plaça, van prioritzar la celebració de la Fira dels Encants perquè «l´any passat va funcionar molt bé i va portar molt d´ambient a la plaça».

A part dels Encants, diumenge a les 12 del migdia hi haurà l´actuació del grup Les Zíngares, de l´esbart Manresà, i dilluns a partir de dos quarts de 6 de la tarda hi haurà un taller de pintors a càrrec de Cercle Artístic. L´agenda de primavera de la Gispert proposa activitats casi tots els caps de setmana fins el 30 de juny. Un altre dels actes destacats tindrà lloc el dia 26 de maig, amb la trobada de diables de Manresa a càrrec de Xàldiga.

No és la primera vegada que els responsables de l´associació aprofiten la celebració d´un gran esdeveniment a Manresa amb l´objectiu de donar a conèixer la plaça i portar-hi un ambient agradable. En la darrera edició de l´Aixada, la Gispert va consolidar-hi activitats perquè no quedés al marge de la fira i integrar aquest emplaçament del barri antic en la celebració. A part, també s´hi van programar dos concerts per la Festa Major. Amb aquestes iniciatives es vol combatre el malestar que hi havia per les baralles i un grup que bevia alcohol a l´espai públic.