La basílica de la Seu de Manresa recuperarà la tradició de l'ou com balla el dia de Corpus Christi. Aquesta pràctica consisteix a col·locar un ou buit sobre el raig d'aigua d'una font perquè giravolti sense caure.

La font s'ubicarà al claustre de la basílica, estarà coberta de clavells blancs i vermells, tal com dicta la tradició, i podrà visitar-se durant les hores d'obertura de la Seu (de 9 del matí a 2/4 de 2 de la tarda i de 4 a 7 de la tarda).

Dijous, 31 de maig, dia de Corpus, a les 11 del matí es farà la inauguració i la benedicció de l'ou com balla a càrrec de mossèn Joan Hakolimana, rector de la Seu. La cerimònia s'acompanyarà d'una explicació sobre aquesta tradició i tot el dia s'exposarà l'eucaristia amb una custòdia a la Capella del Santíssim del temple.

L'ou com balla s'havia celebrat diverses vegades a la Seu, però ara feia més de 35 anys que s'havia suprimit aquesta pràctica. Un grup de persones vinculades a l'associacionisme manresà (Xavier Belmonte, Joan Garcia, Antonio García-Flores, Antoni Conill, Joan Lladó i Josefina Soler) han volgut recuperar la tradició, iniciativa que ha estat molt ben rebuda i recolzada per part de l'equipament.

La tradició

Es creu que l'origen d'aquesta tradició gira entorn els segles XV i XVII a la catedral de Barcelona i, des d'aquí, es va anar estenent.

Aquesta pràctica es du a terme 60 dies després del Diumenge de Resurrecció, el dia del Corpus. La interpretació més estesa és que l'ou simbolitza l'Eucaristia durant el Corpus i la forma de l'aigua, el calze de sang de Crist.