En els casos d'atemptats terroristes els cossos de seguretat -policies i bombers- són els primers d'arribar per tal d'assegurar i protegir l'espai i identificar les persones menys greus.

A continuació, el personal sanitari entra a l'escenari i fa una valoració ràpida de les vícitimes per determinar el seu grau de gravetat. La respiració, la circulació de la sang, el nivell de consciència i la capacitat o no de caminar són els punts principals que els ajuden a classificar cadascun dels ferits i a evacuar-los.

Els participants en la simulació havien d'actuar seguint unes pautes apreses i en coordinació amb tots els cossos d'emergència per reduir al màxim el nombre de suposades vícitimes mortals.

La coordinadora del màster, Susana Simó, va explicar que en l'edició d'enguany s'ha escollit com a temàtica un incident de múltiples víctimes intencionat i evolutiu -la seguretat del lloc no està garantida- perquè és el terrorisme actual que s'està vivint en les ciutats grans i mitjanes.

Descarrilaments de trens, accidents d'autobusos i explosions són altres de les simulacions fetes en edicions anteriors en el Màster d'Emergències i del Curs d'Incidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes de la FUB-UManresa.