Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, serà present al Ple Municipal del mes de juny, que se celebrarà el dia 21 al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa. Abans de l'inici de l'ordre del dia habitual, Ribó intervindrà al Ple per presentar l'informe anual d'actuacions, i posteriorment hi haurà una ronda d'intervencions dels grups municipals.

L'assistència del Síndic de Greuges al Ple Municipal és un dels acords del conveni signat el 18 d'octubre passat amb l'Ajuntament, per reforçar els serveis que ofereix a la ciutadania de Manresa. Segons aquest conveni, inèdit fins aleshores a Catalunya, l'equip del Síndic farà un mínim de quatre visites anuals a la ciutat i durà a terme un informe anual sobre les seves actuacions a la ciutat. En el conveni també es preveia aquesta visita al Ple Municipal, i el Síndic també es comprometia a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes. Igualment, a petició conjunta dels interessats en alguna queixa i de l'Ajuntament, d'acord amb el conveni el Síndic pot proposar iniciar vies de mediació que facilitin una resolució positiva i ràpida de les queixes.

La signatura del conveni amb el Síndic de Greuges va donar compliment a la decisió de l'equip de govern de desestimar la creació del Síndic Defensor de la Ciutadania Local i, en canvi, intensificar la tasca del Síndic de Catalunya a la ciutat.Dijous que ve, 7 de juny, l'equip del Síndic serà a les Escodines

les Escodines

Precisament en el marc de les visites periòdiques a Manresa, l'equip del Síndic serà a Manresa, el proper dijous, 7 de juny, per atendre les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra alguna actuació de l'administració pública o les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.). Les visites s'atendran al Casal de les Escodines (carrer Sant Bartomeu, 50). Cal concertar prèviament l'entrevista trucant al telèfon gratuït 900124124 o enviant un correu electrònic a síndic@sindic.cat.