Els Mossos han detingut un conductor que havia agafat l'hàbit de saltar-se el peatge de la C-16 de Castellbell d'una forma ben peculiar: encastant la seva furgoneta contra les barreres, per obrir-les per la força i passar així gratuïtament. L'home, un veí de 39 anys de Sant Celoni (Vallès Oriental), va actuar d'aquesta manera tres vegades aquest mes de maig.

A més a més, el detingut està acusat de saltar-se 26 vegades dos peatges de l'AP-7 i de la C-33, a l'àrea metropolitana, en aquest cas de la manera tradicional: enganxant-se amb el vehicle de davant. Els Mossos el van acabar citant a la comissaria de Manresa i, un cop allà, va quedar detingut.

Segons va informar ahir el cos policial, la detenció és el resultat d'una investigació oberta a principi de maig, després que les empreses concessiinàries de les tres autopistes afectades denunciessin que el vehicle se saltava les barreres dels peatges de manera reiterada. Concretament, el mes de maig l'autor va envestir tres vegades la barrera del peatge de la carretera C-16, a Castellbell. A més, entre el 25 de maig del 2017 i el 22 de maig d'enguany, el mateix vehicle va passar 26 cops sense abonar el pagament de diferents peatges de l'AP-7 i la C-33.

Els Mossos van esbrinar que en totes les ocasions el vehicle infractor era una furgoneta conduïda pel mateix home. Finalment, la investigació va concloure aquest dilluns després de localitzar i detenir a la comissaria de Manresa el presumpte autor dels fets.

Aquestes conductes incíviques han comportat danys a les barreres que ascendeixen a uns 1.100 euros, segons expliquen els Mossos. L'impagament de la tarifa dels peatges és d'uns 400 euros.

Els detingut, amb antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan se'l requereixi.