Ho han tornat a fer. Una quarentena d´activistes de la PAHC Bages han aconseguit, aquest migdia, aturar i ajornar (encara sense nova data) el desnonament d´un matrimoni que viu al Bloc 2 de la plataforma antidesnonaments, el del carrer Girona de Manresa. La portaveu de la PAHC Bages, Salma Rotzom, ha explicat que la Zhara i el seu marit van ocupar un dels dotze pisos del bloc del carrer Girona (que és propietat de la Sareb, però actualment gestiona l´Agència Catalana de l´Habitatge) i que la seva intenció era pagar un lloguer social com fan la majoria de les famílies que viuen en aquest bloc.

L´Agència Catalana de l´Habitatge, però, es va negar a acceptar la petició, perquè la Zhara i el seu marit havien rebutjat anteriorment un habitatge perquè «no podien fer front al pagament per donar d´alta els comptadors d´agua i de llum i perquè era massa petit per a ells», segons fonts de la PAHC. Per a tot això, l´Agència Catalana de l´Habitatge va denunciar l'ocupació de l'habitatge per part del matrimoni a un jutjat de Barcelona i, tot i que la PAHC va interposar-hi recurs, l´ens públic va demanar que s´executés la sentència.

Des de 2/4 de 12 del migdia, unes quaranta persones s'han aplegat davant del número 41 del carrer Girona per impedir el desnonament. Pocs minuts després de les 12 del migdia, i després que el matrimoni afectat, representants de la PAHC, tècniques de Serveis Social i la comitiva judicial hagin negociat, s'ha acordat aturar el desnonament fins a nova data.

La PAHC Bages reclama a l´Agència Catalana de l´Habitatge que signi un contracte de lloguer social a les tres famílies que actualment no en tenen per viure al bloc del carrer Girona.