Més de 200 professionals de diferents centres i serveis d'Ampans s'han format per aprofundir en el diagnòstic i les estratègies d'intervenció en l'atenció a persones amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA). La formació ha estat impartida per la psiquiatra Judit Fernández i la psicòloga Íngrid Delgado, professionals del Centre de Salut Mental Infanto-juvenil (CSMIJ) d'Althaia.

Les sessions s'han centrat en les causes i els orígens del Trastorn de l'Espectre de l'Autisme, les escales de diagnòstic i sobretot els models d'intervenció que faciliten la millora de la comunicació, habilitats socials i la comprensió i suport dels entorns quotidians.

Segons dades de la Generalitat, s'estima que entre el 0,70% i l'1% de persones tenen un Trastorn de l'Espectre de l'Autisme.

L'última edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta, que organitzen Ampans i Althaia, va incidir en la importància del treball en xarxa entre els àmbits sanitari, educatiu, familiar i social i les actuacions preventives per millorar la qualitat de vida de les persones amb aquest trastorn i minimitzar les conductes problemàtiques que puguin desenvolupar.