L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora delegada d´Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, han rebut aquesta tarda, al Saló de Sessions de l´Ajuntament de Manresa, els tres centres escolars manresans que han estat guardonats amb els premis Baldiri Reixac.

Els alumnes de l´Escola l´Espill han estat guardonats pel seu projecte "Del fil al vestit", que s´ha realitat entre l´alumnat de P3, P4 i P5, i pretén apropar l´art contemporani a l´àmbit educatiu. En aquest cas, la cinteria i el món tèxtil. A l´acte, hi ha assistit la directora del centre, Mercè López; les mestres Anna Rubiralta, Laia Soriano, Mireia Vila i Raquel Casas; i els alumnes Andreu Vilaseca, Gala Costa, Ariadna Mas i Aina Navarro.

L´Escola Joviat ha estat reconeguda pel treball "El nostre barri...posa´l guapo", a càrrec d´alumnes de tercer de primària amb la finalitat de proposar mesures per millorar l´aspecte del barri on es troba l´escola. A l´acte, hi ha assistit la directora d´ensenyaments obligatoris, Gemma Guerra; les tutores Alba Maldonado, M. Jesús Segura i Clara Serra; i els alumnes, Roger Donat i Lídia Mellado, Saida Dahib Vázquez i Clàudia Colom, Arnau Vila i Jana López.

Finalment, l´Institut Pius Font i Quer, s´ha premiat el treball de recerca "Silenciats", de l´alumna de segon de batxillerat Núria Casas Coll. El treball es basa en una investigació sobre com van viure els seus avantpassats durant el període de la Guerra Civil. A l´acte, hi ha assistit juntament amb la coordinadora pedagògica del centre, Estrella Pérez.

En l´acte, els alumnes han presentat els treballs, i tant ells com els seus tutors o representants de l´escola han rebut obsequis de mans de l´alcalde i la regidora.

L´alcalde, Valentí Junyent, ha tancant l´acte expressant l´agraïment i la felicitació, en nom de l´Ajuntament i de la ciutat , als alumnes i als centres premiats. "Ja sabíem que a Manresa hi ha bones escoles, i ho hem tornat a constatar", ha remarcat. L´alcalde ha destacat especialment el fet que els alumnes han dedicat els seus treballs a aspectes vinculats a la ciutat, com el nucli històric (el projecte dels alumnes de la Joviat), la industrial tèxtil (el treball de l´espill) o bé la memòria històrica (el treball de recerca de Núria Casas).

Els premis Baldiri Reixac, que enguany celebra el 40è aniversari, s´atorguen cada any per part de la Fundació Carulla en reconeixement als projectes innovadors de l´escola catalana.