Entre avui i dijous, 897 estudiants, la xifra més alta dels darrers setze anys, s'examinaran a Manresa de les proves de la selectivitat. Ho faran repartits en quatre tribunals: dos a l'UPC, un a la FUB i un a l'institut Lacetània.

Els alumnes són de centres de de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès.

Un total de 33.895 estudiants s'han matriculat enguany a les proves de selectivitat, que tindran lloc, en horari de matí i tarda, entre avui i dijous. L'any passat se'n van matricular 32.087. Del total d'alumnes matriculats aquest any, 27.878 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat, 3.279 són estudiants de matrícula lliure -procedents de batxillerat d'altres anys que no van fer les PAU, que volen millorar la seva nota o que només examinen assignatures de la fase específica- i 2.738 són estudiants de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.

Aquest any hi ha 158 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària. Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 27 de juny per internet. Com l'any passat, els alumnes amb necessitats educatives especials s'examinaran en tribunals específics amb un horari adaptat a ells, de manera que disposaran de dues hores per poder respondre cada examen. Aquest canvi afecta tant l'alumnat dislèctic com l'alumnat diagnosticat amb altres trastorns d'aprenentatge, com ara TDH o TDAH.