Els alumnes que dimarts van començar les temudes Proves d'Accés a la Universitat, la 'sele', van posar punt final, ahir, a tres dies que marcaran el seu camí universitari a partir del setembre vinent.

Al migdia, els estudiants sortien amb comptagotes de les aules de la FUB, on hi havia un dels quatre tribunals de Manresa, i on havien fet les darreres proves. Una d'elles va ser la de matemàtiques, que, segons alumnes de l'institut de Puig-reig, havia estat «correcta, ni fàcil ni difícil. Hi sortia el que hem treballat». Tot el contrari, hi afegien, que la d'economia d'empresa, que alumnes consultats per aquest diari coincidien a assenyalar com la més difícil de la sèrie.

Finalitzades les proves, els mateixos alumnes del centre berguedà tenien ben clares les seves prioritats. En primer lloc, ara toca descansar i desconnectar fins que es publiquin els resultats oficials. La manera per fer-ho variarà molt en funció de cada jove. Mentre alguns asseguraven que esperaven sortir de festa per celebrar-ho, d'altres prefereixen recuperar el temps jugant a Fortnite, el joc de moda entre joves i adolescents, o començar a preparar les maletes per marxar de viatge en Interrail a partir de la setmana vinent.