L'Ajuntament va posar en marxa el novembre passat una campanya d'informació de la recollida orgànica, que el 2017 va baixar a la ciutat per setena vegada consecutiva. A banda, els darrers anys s'ha produït un estancament en la selectiva en general.

El 2016, segons dades aportades per l'Ajuntament, es va tancar amb un 39,69% de residus recollits selectivament respecte al total dels generats. Quant a l'òrgànica, la quantitat recollida aquell any va representar un 8,06% respecte el total dels residus, mentre que la mitjana de Catalunya estava en un 9,97%. El 2017 va tornar a baixar.

Amb el lema «T'ho podem dir de mil maneres», la campanya municipal consisteix en diversos anuncis protagonitzats per persones de la ciutat amb un missatge clar: «Separa l'orgànica». Des del més d'abril, ha tingut una primera fase amb la presencia de dos informadors ambientals a diferents carrers i mercats (pl. Gispert, Jaume I, Barreres, pl. Infants, Viladordis, Nou de Santa Clara, pl. Major, Alfons XII, Mercat de la Font, plaça del Mercat i plaça de Crist Rei). Han fet un test als ciutadans per saber el seu coneixement sobre la fracció orgànica i una enquesta que els ha permès interactuar de manera més profunda amb les persones interpel·lades.