L'Escola Agrària de Manresa ha participat en el Congrés Internacional d'Agroecologia, un certamen biennal que convoca agricultors, ramaders, pescadors, investigadors, estudiants, educadors, comunicadors, activistes, dinamitzadors i tècnics perta-nyents a organitzacions, xarxes, moviments socials, sindicats, mitjans de comunicació, universitats i altres centres de formació de l'àmbit de l'agroecologia.

El congrés va reunir unes 400 persones a Còrdova, sota l'organització de l'Institut de Sociologia i Estudis Camperols, amb seu a la Universitat de Còrdova; l'Observatori de Sobirania Alimentària i el Grup d'Investigació en Economia Ecològica i Agroecologiaa.

L'Escola Agrària de Manresa hi va presentar la seva ponència dins el grup de treball d'Educació formal. A partir de la trajectòria docent de 45 anys del centre, Ton Armengol, actual director, va exposar les accions recents implementades per millorar l'aprenentatge i va plantejar els reptes de futur, com l'oferta d'un cicle formatiu de grau superior en agroecologia.

El congrés es va tancar amb l'elaboració d'un manifest per reivindicar l'agroecologia com una eina per actuar en molts dels desafiaments de l'actual crisi sistèmica. També es va reafirmar la necessitat de treballar conjuntament per l'agroecologia i la sobirania alimentària i trencar els motlles de l'heteropatriarcat.