Jordi Albiol i Tarek Laghdas són una parella del projecte LECXIT de la biblioteca veïnal de Valldaura. Albiol és voluntari i Tarek l'infant al qual dóna un cop de mà. Els hem fet un parell de preguntes sobre aquesta experiència.

Què li sembla el projecte?

Jordi Albiol: «Crec que és una bona idea ja que, deixant de banda el benefici efectiu en la lectura que obtingui el nen, el fet de tenir algú que l'escolta, li fa preguntes, li explica qüestions no sols de la lectura sinó de la vida quotidiana en general, li aporta un benefici vital, i es pot desenvolupar millor com a persona. Quant a la part de la parella lectora que ajuda el nen, també aporta la satisfacció de poder contribuir al coneixement, a la socialització i crec que, en molts casos, a la visió més àmplia d'una societat en la qual estan integrats i que, malauradament, a vegades veuen llunyana pels seus orígens i/o entorn social».

Quina és la seva experiència?

«En el meu cas, duc a terme les tasques de parella lectora a l'Associació de Veïns de Valldaura coordinat per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, i concretament amb en Tarek, un nen de 8 anys. Ens trobem una hora i escaig a la setmana i en aquella estona llegim, dibuixem, juguem, procurant utilitzar el llenguatge de forma escrita i oral com a fons, i moltes altres coses... però, sobretot, parlem; és curiós veure com el nen es va obrint a mesura que tu li entregues confiança absoluta i t'acaba explicant aspectes familiars i del dia a dia. Reconec que, inicialment, tenia dubtes de si ell i jo ens avindríem o aquesta activitat resultaria realment útil, però el primer dia i la primera mitja hora ja vaig veure que la cosa aniria bé i així ha estat fins ara. Tinc entès, segons m'expliquen, que a ell li agraden molt aquestes estones i que espera els dimecres per a la nostra trobada, això és genial, però el que potser s'hauria de saber és que jo en gaudeixo tant o més que ell, la qual cosa fa que sigui tot plegat una experiència molt recomanable».

Què et sembla el projecte?

Tarek Laghdas: «Estic molt content de poder llegir amb el Jordi. M'agradaria fer-ho més dies a la setmana. El Jordi llegeix molt bé i m'agrada més llegir amb ell que sol. Espero poder llegir tot l'any amb el Jordi. Ens ho passem molt bé, llegim i hi ha vegades que juguem, parlem...».