Les obres a l'estació de la Renfe de Manresa han deixat tancat, des d'avui i fins a final d'any, el vestíbul, el bar i, també, l'aparcament, si bé en un primer moment -aquest diari ja va informar dissabte d'aquest tancament- la companyia ferroviària no ho va avançar. Segons han comentat fonts de l'estació, l'aparcament hauria d'estar

A l'arribada a l'estació, una tanca paral·lela a l'edifici -on els operaris han acabat el canvi de les canalitzacions per a les aigües brutes i pluvials abans de fer la vorera- condueix fins a l'interior de l'aparcament, on hi ha dues màquines de venda de bitllets -una de les quals encara no anava al matí- a dins d'un mòdul prefabricat i, a l'exterior, al costat, tres màquines validadores. Aquest matí hi havia personal de la companyia indicant als usuaris el que havien de fer, atès que la majoria tenia dubtes d'on havia d'anar. Fora d'això, de moment, no hi ha hagut cap problema important. Això sí, més d'un i de dos conductors s'ha quedat amb un pam de nas en veure que l'aparcament estava tancat.

Durant les obres, les vies que s'utilitzen principalment són la 1 i la 3, que són les que estan més a prop de l'entrada, mentre que a la 2 i la 4 només hi paren quatre trens al matí i quatre a la nit. Per arribar-hi, es va construir una passarel·la amb escales a banda i banda que fan servir entre un 5 i un 10% dels usuaris en un dia, segons van informar fonts de la companyia.

Les obres han inclòs millores en les andanes per fer-les accessibles als viatgers amb problemes de mobilitat, que ja s'han acabat. Actualment, hi estan fent els forats on aniran els ascensors.

Les obres a l'estació de la Renfe van començar el desembre passat amb una durada prevista d'un any i un pressupost d'1.407.685,38 euros.