Tot i la renovació que hi ha hagut en el teixit associatiu dels bar-ris de Manresa, encara n'hi ha que al capdavant tenen presidents històrics amb una llarga trajectòria dinamitzant la vida veïnal. En aquests moments el president de l'Associació del Poble Nou, Valentí Serra, és qui té més recorregut. Fa 30 anys que és al capdavant de l'entitat i ha sabut donar una empenta cultural al barri gràcies a la seva passió pel món geganter. De fet, poc després de ser president, es va crear l'associació gegantera del Poble Nou.

Hi ha altres presidents veïnals que també tenen un currículum extens gestionant la vida del barri. Josep Call, de Cots, Guix i Pujada Roja, lidera l'entitat des del 2002, i Carles Boix, de la Carretera de Santpedor, ho és des del 2004.

Entre els moviments que s'han vist en els darrers anys al capdavant de les associacions veïnals, hi hi ha el comiat de Josep Rueda, un altre dels històrics. Va presidir la de la Font dels Capellans. Va entrar-hi el 1978 i sis anys més tard en va assumir la presidència. L'any passat, i després que Said Ghoula assumís el repte d'encapçalar l'entitat, Rueda va plegar de l'associació.