L'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Veïns de les Escodines van signar aquest dilluns el conveni de col·laboració per a aquest 2018 amb l'objectiu d'impulsar i fomentar les activitats socials i culturals al barri. Segons l'acord, el consistori atorgarà una ajuda econòmica a l'entitat veïnal de 58.460 euros. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'associació de veïns, Carme Car-rió, van signar l'acord. També hi van participar el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Barris, Joan Calmet, i la representant de l'associació, Carme Quintana.

Els diners es destinaran a la realització del Conveni Marc de les Escodines, que inclou el Pla de desenvolupament comunitari, la dinamització de la biblioteca veïnal Jaume Perramon i la celebració de les tradicionals Enramades.

L'objectiu de la col·laboració entre l'Ajuntament i les Escodines és aconseguir un barri inclusiu; facilitar la participació activa i la convivència veïnal; fomentar l'educació, la cultura i facilitar eines que millorin l'ocupabilitat; i impulsar projectes socials d'atenció directa als col·lectius en risc d'exclusió social.