Aquesta tardor han de començar els treballs que han de permetre posar fi a la degradació que pateix la vorera que passa pel túnel del carrer de la Indústria de Manresa. Actualment té una amplada insuficient perquè hi passin dos vianants, filtracions d'aigua contínues i una barana que ja no resisteix més topades de cotxe i que està rovellada a causa de les mateixes filtracions. L'Ajuntament de Manresa ha aprovat el projecte per ampliar la vorera, que forma part del Pla de Millora de l'Espai Públic 2018, i que impulsa la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis.

Aquesta actuació, amb un pressupost de 70.791 euros, té l'objectiu d'ampliar la vorera del tram del carrer Indústria comprès entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i el final del pas per sota el ferrocarril. El projecte també inclou la conducció de les aigües de les escorrenties del túnel de tal manera que no interfereixen en els recorreguts dels vianants, la col·locació d'una nova barana i la neteja del mur de formigó més proper a la vorera, amb la finalitat d'assolir una millora ambiental del recor-regut. Finalment, la proposta també preveu l'adaptació del gual de vianants més proper a l'accés al túnel per la banda del carrer de Sant Antoni Maria Claret.

84.400 euros a plaça Catalunya

Paral·lement, i també dins del Pla de Millora de l'Espai Públic 2018, l'Ajuntament ha aprovat el projecte per ampliar i millorar voreres a l'entorn de plaça Catalunya. El projecte té l'objectiu d'ampliar diferents trams de les voreres de l'avinguda Tudela, des del carrer Saclosa fins al carrer Lepant, i una actuació en els guals de vianants d'aquest recorregut. En aquest tram de l'avinguda, les voreres tenen una amplada insuficient per a la intensitat dels recorreguts de vianants i els passos de vianants de la globalitat del tram són llargs i poc còmodes.

Es preveu l'ampliació de la vorera en les cruïlles nord entre els carrers Saclosa i Sant Fruitós, Tudela i Lleida i Tudela i Lepant i l'ampliació de la vorera sud entre plaça Catalunya i el parc Vila Closes. La proposta també inclou la remodelació de la vorera entre els carrers Sant Fruitós i Lleida, amb la plantació de nou arbrat i la col·locació de nou mobiliari. L'actuació té un pressupost de 84.439 euros i també s'ha d'iniciar aquesta propera tardor.