La Policia Local de Súria va localitzar dissabte al matí el cadàver d'un home al riu Cardener en el seu pas pel municipi. L'avançat estat de descomposició del cos va impedir saber, just quan el van treure de l'aigua, determinar-ne el gènere, tot i que la policia va acabar confirmant que era un home. Els agents van aconseguir identificar-lo gràcies a la documentació que portava a sobre, tot i que dissabte no va transcendir públicament on residia. Només se sap que era un home de 64 anys d'edat i al vespre la policia va alertar del succés als familiars.

Tot i que la investigació encara ha de d'aclarir molts detalls del cas, a la policia no li constava cap denúncia per desaparició i només podia assegurar que el cadàver, que va ser trobat amb el tors nu i pantalons curts, no presentava signes externes de violència.

El cos estava en un estat avançat de descomposició, però en aquest cas no és un indici clar que l'home fes molt temps que era mort. Fonts properes a la investigació indicaven que l'estat aquós del cadàver impossibilitava determinar si es tractava d'una mort recent o no. L'autòpsia haurà de concloure quan i com va morir. De fet, no se sabia si les restes mortals havien estat un temps al fons de l'aigua i dissabte havien sortit a la superfície o el corrent del riu l'havia arrossegat fins a Súria.

Cap a les 10.40 del matí, la Policia Local del municipi va atendre a les seves dependències de la casa de la vila un veí del poble que els va explicar que havia vist al mig del riu Cardener, a l'alçada del barri de Sant Jaume i parcialment enfonsat, el que podia ser un cos humà, tot i que no era possible distingir-ho amb claredat. Els agents es van desplaçar al lloc de la troballa i van alertar els Mossos d'Esquadra, que, posteriorment, van poder confirmar que es tractava d'un cos humà i es va fer càrrec de la investigació. Fins al lloc dels fets també s'hi van desplaçar efectius dels bombers.

El cadàver va ser trobat a tocar d'un camí sense asfaltar molt freqüentat pels veïns. En concret, a la bassa que fa el riu davant del carrer d'Àngel Guimerà, al barri de Sant Jaume, entre la palanca de la Fàbrica Vella i el cafè Fusteret.

Dos agents de la unitat subaquàtica dels Mossos van treure el cos de l'aigua. Un cop el jutge va fer l'aixecament del cadàver, a les 15.20 de la tarda, se'l van endur a la Ciutat de la Justícia, on li practicaran l'autòpsia que ha d'aclarir alguns dels interrogants.

La presència policial a la llera del riu va cridar l'atenció de nombrosos veïns i persones que caminaven pel camí sense asfaltar que hi ha just al costat del Cardener, i van quedar astorats en veure que en treien un cadàver.