Fa molts anys que a Manresa hi ha una nombrosa comunitat xinesa. La prova és que és el tercer país que hi aporta més ciutadans, prop de 600. No ha estat fins aquest any, però, que s'han organitzat per crear una associació que els aglutini. Si el març passat es va presentar la primera, aquest diumenge es presentarà la segona, l'Associació Xinesa de la Catalunya Central, que comença amb una quarantena de persones.

L'acte de diumenge tindrà lloc al restaurant Wok del polígon dels Trullols, a partir de les 7 de la tarda i amb l'assistència prevista de la cònsol general de la Xina a Barcelona, Lin Nan, a més a més d'altres persones de la Ciutat Comtal vestides amb indumentària tradicional d'aquest país asiàtic.

L'Associació Xinesa de la Catalunya Central té com a presidents Kang Nian Chen, que fa quinze anys que viu a Manresa; Fengnan Pan, que ha viscut nou anys a Artés; i Gen Fang Wang, que viu a la capital del Bages fa quatre anys i mig. Expliquen que l'objectiu de l'entitat és ajudar els xinesos de la ciutat en tot el que puguin.

El març passat Regió7 va informar sobre el naixement del Centre Cultural Xinès, presidit per Xiaobing Wang, que es va presentar a la ciutat amb una festa per celebrar l'any nou xinès i que té per objectiu que els infants xinesos nascuts a la capital del Bages no perdin les seves arrels.