Ampans i el Centre de Recursos TEA organitzen una sessió especial de cinema per a persones amb autisme i les seves famílies. Sota el títol "CinemaTEA d'estiu en família", els Multicinemes Bages Centre acolliran el proper dissabte 23 de juny a les 11 del matí la projecció de la pel·lícula La malvada guineu ferotge en versió catalana, amb llum tènue i menys decibels de so, i on tots els assistents es podran moure per circular lliurement.

I és que les persones que pateixen un trastorn de l'espectre de l'autisme no els agrada la foscor, els altera el volum alt i els costa estar tranquils durant molta estona. Per això, les famílies amb fills amb autisme no acostumen a anar al cinema i en aquesta sessió podran fer-ho, perquè s'adapta a les seves necessitats.

La malvada guineu ferotge és una pel·lícula d'animació que actualment es pot veure a les sales comercials i que els nens i nenes amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) també podran veure acompanyats de familiars i amics. Durant la sessió, professionals d'Ampans i del Centre de Recursos TEA acompanyaran els assistents i muntaran una zona d'activitats i jocs al vestíbul exterior pels que vulguin anar entrant i sortint de la de la sala, gràcies a la col·laboració dels Multicinemes Bages Centre, que han adaptat les seves instal·lacions per poder acollir aquesta projecció.

L'objectiu de la sessió és proporcionar eines a les persones amb TEA per relacionar-se i fer una vida tan normal i feliç com la resta de nens, i això inclou també anar al cinema.