L'actualitat política, ja sigui d'àmbit nacional o internacional, s'ha colatdels alumnes de segon de batxillerat del Bages i el Moianès. El fenomen Trump, la relació entre Catalunya i Espanya o la separació de poders a l'Estat són alguns dels temes triats pels estudiants per fer les investigacions. Recentment es va presentar a Manresa el llibre que recull el resum dels 54 que són més destacats.

Paula Aymeric, del Pius Font i Quer, ha furgat en la victòria de Trump a les presidencials dels Estats Units. Considera que els votants el van trobar més proper que la seva rival Hillary Clinton. Gemma Buch, de Cal Gravat, ha analitzat la relació Catalunya-Espa-nya, i conclou que tenen un concepte de nació molt diferent, amb la qual cosa el conflicte serà molt difícil de gestionar en el futur. Daniel Méndez, del Lacetània, ha estudiat si hi ha realment separació de poders a Espanya. Ha arribat a la conclusió que sí, però que pot millorar.

En l'àmbit de ciències naturals, predominen els treballs sobre medi ambient i salut; i en el de tecnologia, els d'impressió en 3D i els drons. També hi ha treballs sobre música, visual i plàstica.