La mobilització convocada aquest divendres al vespre per Manresa Acció Lila per protestar contra la sortida de la presó de forma provisional dels membres de La Manda ha fet sortir mig miler de persones al carrer. La marxa ha arrencat a 2/4 de 8 del vespre de la plaça de Sant Domènec encapçalada per una pancarta amb el lema "Contra la justícia patriarcal, la Manada som nosaltres" i acompanyada per crits i proclames feministes com "No és abús, és violació".

Els manifestants s’han dirigit fins als jutjats de Manresa, a on hi havia una furgoneta dels Mossos d'Esquadra a la baixada de les instal·lacions judicials per impedir que la marxa passés ben bé a les portes d'accés. Alguns participants de la protesta han tirat pintura lila a les parets de l'edifici i responsables d'Acció Lila han atiat contra el sistema judicial per la decisió de la Secció Segona de l'Audiència de Navarra, que va dictar la llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros per als cinc membres de 'La Manada', condemnats a nou anys de presó per abús sexual als Sanfermines de 2016.

La protesta ha finalitzat a la plaça Major, davant de l'Ajuntament, on per megafonia s'ha reproduït el manifest i en què s’ha dit que "costa més crema un contenidor que violar una dona". A la recta final, també s'han exhibit i cremat les fotografies dels condemnats.