Per primer any, la Policia Local de Manresa va celebrar ahir la festa de la seva patrona «en família», sense la presència al públic de cap representant de la resta de cossos policials i d'emergències, com els Mossos, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia, els Bombers, el SEM, els Agents Rurals o altres policies locals de la comarca.

Fonts municipals van justificar l'absència de la resta de cossos per la crisi política del moment, arran del procés i de les càrregues de l'1-O per part de les forces i cossos de l'Estat. Per evitar assistències incòmodes a l'acte, i per no fer distincions entre uns cossos i els altres, la decisió d'enguany va ser salomònica: no convidar ningú.

Una situació «excepcional», segons va reconèixer ahir l'alcalde, Valentí Junyent, en el seu discurs. «Esperem que aviat puguem tornar a fer una celebració amb tots els cossos i tota la gent que habitualment ens acompanyava», va afegir. Junyent va elogiar la feina dels policies locals: «Enhorabona per totes les hores de servei. La Policia Local és una institució fonamental per a la nostra ciutat».

El cap de la Policia Local, Jordi Mora, va fer referència als «durs» moments viscuts l'últim any pels cossos policials, com els atemptats de Barcelona i la tensió política. «Una situació que era molt difícil per a tots, i que hem trampejat d'una forma o altra. Hem estat al nostre lloc i complint la nostra feina», va dir. Finalment, el regidor de Seguretat, Josep Maria Sala, va dir que l'acte «serveix per agrair la vostra bona feina».