Des d'aquest dimarts a la nit i durant dos mesos ha quedat tallada al trànsit la Via de Sant Ignasi per executar les obres d'urbanització del tram entre el carrer de Vidal i Barraquer i la plaça de Sant Ignasi. Passats aquests dos mesos, encara en caldran tres més per acabar les obres, en què s'obrirà un dels dos carrils a la circulació.

Dimarts es va preparar i instal·lar la senyalització vertical i els cartells d'obres, va informar, l'Ajuntament. A les 9 del vespre, els pintors van iniciar els treballs de senyalització horitzontal al carrer de Viladordis (que canvia el sentit actual per les obres), mentre que, a 2/4 d'11 de la nit, amb el suport de la Policia Local, es va realitzar el tancament físic de la Via de Sant Ignasi entre el carrer de Vidal i Barraquer i la plaça de Sant Ignasi. Un cop va quedar tallat el trànsit, els pintors van acabar els treballs de senyalització horitzontal al tram afectat.

Els treballs -que inclouen l'ampliació de les voreres, una de les quals serà arbrada- es porten a terme durant l'estiu aprofitant que el volum de trànsit és menor que durant l'any. Amb tot, com va remarcar l'Ajuntament en la presentació de les obres, el passat 11 de juny, l'afectació serà important i, per tant, com ja es va fer durant l'actuació a la Bonavista.

Justament a final d'aquest mes havia de finalitzar la urbanització del carrer de Vidal i Barraquer, iniciada el 27 de març passar, per donar pas a la tercera fase de la intervenció a la Via de Sant Ignasi, que és l'esmentada; la que tindrà més afectació en el trànsit rodat. Aquest carrer quedarà tallat del tot per poder fer els enderrocs del paviment actual, les rases i la renovació de la xarxa de clavegueram. Cada dia, com ja vam informar amb anterioritat, hi passen uns 6.500 cotxes en cada sentit.

Limitació de l'accés

Amb motiu del tall, es limitarà l'accés de vehicles des de la rotonda Sant Marc en direcció a la Via de Sant Ignasi. En concret, es mantindrà l'accés a Cova, al pàrquing Centre Històric i a la basílica de La Seu. Pel que fa als veïns dels carrers del sector Escodines i Sant Bartomeu i del sector Santa Llúcia i Vallfonollosa, accediran des de carrer de Sant Marc i la de Via Sant Ignasi.

S'invertirà el sentit de circulació de carrer de Vidal i Barraquer, de manera que els vehicles que circulin per la Via de Sant Ignasi (provinents de la plaça del Remei) es desviaran per carrer de Vidal i Barraquer i el carrer de Viladordis en direcció a l'avinguda de Francesc Macià (just al revés que fins ara). Es prohibirà l'accés de vehicles a carrer de Viladordis des de Francesc Macià en direcció al carrer de Vidal i Barraquer, excepte per als que accedeixin als guals d'aquest tram de carrer. Pel que fa al bus urbà, la Línia 4 recuperarà el recorregut habitual i realitzarà la parada Piscines Municipals de manera provisional al carrer de Viladordis, 20. També hi haurà trasllat de contenidors.

En paral·lel a aquestes obres, a principi de juliol començaran les de la vorera oest del tram sud de la Via de Sant Ignasi (entre c. de Sant Marc i pl. de Sant Ignasi).