Manresa i Cardona que permeti potenciar el turisme a ambdós municipis. A partir d'aquest dissabte 30 de juny, cada dissabte els visitants podran adquirir un paquet turístic que els permetrà visitar el castell de Cardona i, a Manresa, espais tan emblemàtics com la Seu i el castell de Cardonacarrer del Balç. Tot plegat a un preu més econòmic que s'hi adquirissin les visites per separat. A banda d'atreure més visitants, els alcaldes de Manresa i Cardona, Valentí Junyent i Ferran Estruch, han remarcat els beneficis econòmics que pot comportar la unió d'esforços per a altres sectors econòmics de la comarca com el de la restauració. El nou paquet estarà, a la venda als portals webs turístics de les dues ciutats, estarà disponible fins a finals de setembre.

Els alcaldes dels dos municipis, Valentí Junyent i Ferran Estruch, el regidor de Turisme de Manresa, Joan Calmet, i la gerent de la Fundació Cardona Històrica, Anna Poza, han estat els encarregats de donar a conèixer aquest dimarts al migdia la nova aliança turística. Durant la seva intervenció, Junyent ha remarcat el pes turístic que té Cardona i la voluntat de Manresa d'ajuntar-se "amb els que estan per davant" i així obtenir un benefici conjunt. En aquesta línia, Calmet ha destacat la tasca que s'està duent a terme des de la capital del Bages per oferir una oferta turística cada vegada més atractiva.

Segons ha explicat Poza, el nou paquet turístic permetrà descobrir, pel matí, el nucli històric de Manresa, el carrer del Balç i la part modernista i comercial de la capital del Bages. Per la tarda serà el torn del Castell de Cardona. Tot plegat tindrà un cost de 10 euros, amb possibilitat de participar en un tast de vins del Bages per cinc euros més. La promoció, només disponible els dissabtes, arrencarà el 30 de juny i es perllongarà fins a finals de setembre. La seva compra es pot realitzar a través dels webs turístics dels dos municipis.

Benefici econòmic

Durant la presentació, els alcaldes dels dos municipis han remarcat els beneficis econòmics que pot comportar el paquet més enllà de les visites. "Enriquim els nostres pobles", ha dit el batlle de Cardona, tot afegint que "allargar l'estada comporta que la gent pot consumir més, pernoctar més... Volem que se'n repercuteixi la nostra gent". També Junyent ha remarcat la voluntat que el paquet turístic serveixi per a incentivar la restauració i l'allotjament al Bages i que "aquesta activitat econòmica sigui una realitat".

Noves accions

En la presentació del paquet turístic, ambdós consistoris han recordat que ja van treballar plegats en els actes de commemoració del Tricentenari de 1714 i que la bona sintonia entre ambos municipis ha estat un afegit més per apostar aquest estiu per unir esforços per potenciar el turisme. En aquest sentit, confien en el fet que més enllà del paquet per aquest estiu es puguin consensuar noves accions que persegueixin els mateixos fins.