ERC és l'única formació política que 11 mesos abans de les eleccions municipals ja té posada la directa per assolir l'alcaldia de Manresa. En la revista que edita el grup municipal avisa que aconseguir el timó de la ciutat el pròxim 26 de maig «no és cap quimera».

En una entrevista al seu candidat, Marc Aloy, actual primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidor d'Urbanisme i Llicències, l'alcaldable recorda que la formació va aconseguir «uns grans resultats» a les municipals del maig del 2015, amb 7 regidors, i que «a les eleccions del Congrés de Diputats ERC va guanyar a Manresa per primera vegada des de la República». Aloy afegeix que, «tenint en compte això, pensar que podem guanyar les municipals no és cap quimera. Podem fer el pas i ser la primera força».

Mantenir la coalició

L'alcaldable republicà reitera en aquesta entrevista, com ja ho va fer en la publicada en aquest diari el 17 de maig, que Esquerra mantindrà la coalició amb Convergència fins al final del mandat i, al marge d'això, ha sorgit «el repte de poder liderar un equip que, des de l'alcaldia, aporti nous projectes estratègics per a la ciutat».

Sobre la possibilitat de ser alcalde, Aloy afirma que «em fa un gran respecte, però crec que tinc el bagatge per assumir-ho i un equip preparat per fer el pas. I tinc molta il·lusió per encapçalar noves idees». El candidat republicà recorda que ve «d'una formació assembleària on les idees es couen i es debaten. I traslladar aquesta manera de treballar al govern de Manresa és, segurament, el gra de sorra més important que podem aportar des d'Esquerra. Al capdavall, la ciutat és de tots i l'hem de fer entre tots».

Entre els principals reptes de ciutat situa la necessitat de captar noves indústries que generin llocs de treball i riquesa i, per aconseguir-ho, considera «primordial desenvolupar sectors com el Parc Tecnològic, destinat a la recerca, o el polígon del Pont Nou, que està molt ben connectat i pot ser atractiu per a noves empreses».

Aloy recorda que «l'Ajuntament és propietari d'una part important d'aquest polígon i, per tant, ha de ser qui lideri el seu desenvolupament».