El 20 de juliol, l'Espai Roig, al carrer de la Mel número 8 de Manresa, tindrà una convidada molt especial. Coincidint amb el cinquè aniversari del local, els seus responsables hi han convidat una de les filles d'Ernesto Guevara, el Che. Aleida Guevara, que és metgessa, parlarà de la vigència del pensament polític del seu pare en una conferència que començarà a 2/4 de 7 de la tarda. Seguidament, a les 9 del vespre es farà un sopar per celebrar el cinquè aniversari.

Aleida Guevara (l'Havana, Cuba, 24 de novembre del 1960) és una pediatra cubanoargentina. És la menor de les dues filles del Che i de la seva segona dona, Aleida March. Ernesto Guevara va tenir una altra filla, Hilda Beatriz Guevara, amb la seva primera dona, Hilda Gadea.

Aleida és doctora en medicina especialitzada en pediatria. En la seva pel·lícula Sicko, Michael Moore la va entrevistar sobre la filosofia que sustenta el sistema de salut universal de Cuba.

Guevara ha estat una militant dels drets humans i de la reducció del deute sobirà de països en vies de desenvolupament. És doctora en medicina especialitzada en pediatria. Militant del Partit Comunista, treballa a l'hospital per a nens William Soler, de l'Havana, i col·labora amb el Centre d'Estudis Che Guevara.