Manresa estrenarà a finals d'agost un cicle de ponències amb personalitats reconegudes en què s'analitzaran diversos aspectes de la societat actual. Sota el nom 'Manresa des d'una altra mirada', el projecte comptarà amb Joaquim Maria Puyal, Òscar Camps, Miquel Vilardell, Mònica Terribas, Ricard Ustrell, Manel Estiarte, Toni Massanés, Quim Masferrer i Natxo Tarrés.

Durant el primer mig any, les ponències tindran com a eix conductor la cultura, coincidint amb l'any en què Manresa és Capital de la Cultura Catalana, però posteriorment és previst que se centri en altres àmbits amb nous ponents. Amb aquest projecte l'Ajuntament de Manresa, impulsor de la iniciativa, es fixa aconseguir una ciutat "més culta, més amable i amb valors".

El projecte 'Manresa des d'una altra mirada' s'ha presentat aquest dijous al vespre al terrat de la Casa Torrents, coneguda popularment com La Buresa i emblema del modernisme de l'arquitecte Ignasi Oms. Ha comptat amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; les regidores de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas; i Cultura, Anna Crespo; i els representants dels 'ambaixadors' del projecte: Albert Estiarte (Fundació Althaia), Toni Espinal (Ampans), Valentí Martínez (FUB).

L'objectiu de 'Manresa des d'una altra mirada' és que professionals, acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi a nivell català i internacional aportin la seva opinió, la seva mirada sobre diversos aspectes de la societat actual. Busca dotar la ciutat d'un espai de reflexió i debat i, amb motiu de Manresa Capital Cultural, i vol centrar el focus a debatre sobre diversos àmbits, per treballar en la línia d'aconseguir una ciutat més culta, més amable i amb valors.

Arrenca amb la cultura

'Manresa des d'una altra mirada' arrencarà amb 'La cultura des d'una altra mirada'. Així, des de finals d'agost i fins a acabar l'any, el projecte estarà dedicat a la cultura, en sentit ampli, i posteriorment es preveu que se centri en altres àmbits.

Cinc 'pestanyes' del 2018

La imatge de 'Manresa des d'una altra mirada' serà un ull amb diverses pestanyes. Les cinc pestanyes inicials tindran lloc entre els mesos d'agost i desembre d'aquest 2018. Es tracta de 'ponències escèniques', que tindran lloc un dijous -el dia del mig, el 'cor' de la setmana buscant fer el símil amb la ubicació de la capital del Bages, al centre de Catalunya- de cada mes, al teatre Conservatori de Manresa, amb formats diversos. La darrera, el 13 de desembre, es farà al teatre Kursaal, amb un tancament especial. L'entrada serà gratuïta i oberta a tothom.

De la festa a la solidaritat

Coincidint amb la festa major de Manresa, la primera de les ponències, que es farà el 30 d'agost, se centrà en la festa. Anirà a càrrec de Natxo Tarrés i Quim Masferrer. El 20 de setembre serà el torn de la salut amb el doctor Miquel Vilardell i Toni Massanés. L'11 d'octubre Manel Estiarte i Mònica Terribas centraran la seva intervenció en l'esport. Òscar Camps i Ricard Ustrell parlaran de solidaritat el 29 de novembre; i Joaquim Maria Puyal, el 13 de desembre, de l'àmbit universitari.

Donar-hi continuïtat

La cultura serà doncs la plataforma d'arrencada del projecte. Des de la regidoria de Projecció de Ciutat es plantegen mantenir-lo i evolucionar-lo, però sempre complint l'objectiu de ser un espai de reflexió i debat perdurable.