L'Aula Magna de la UVic-Universitat Central de Catalunya va ser l'escenari dimarts passat de l'acte de lliurament dels premis als millors treballs de Recerca d'Estudiants de Batxillerat, que enguany han arribat a la seva vintena edició.

Entre els guardonats hi havia Quim de las Heras, de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa, que va obtenir el 1r premi en la categoria Certis, pel treball «Construcció d'una videoconsola i programació dels 25 Snakes que conté». També Oriol Segura, de l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, va obtenir un segon premi exaequo pel treball «Pla de màrqueting de l'Alberg de Berga».

Aquests guardons tenen l'objectiu d'ajudar els estudiants preuniversitaris a incorporar-se a la formació universitària tot incentivant les seves vocacions científiques i promovent el gust per fer recerca. En total es van lliurar 30 premis, i es van repartir 10.500 euros.

En aquesta edició, s'hi han presentat 161 treballs, tretze més que en l'edició passada, provinents de 126 centres de 35 comarques catalanes.

El Vallès Oriental ha estat la comarca que més treballs ha aportat als premis (20), seguida d'Osona (17), Segrià (17), Gironès (14) i Barcelonès. Aquest any però hi participaven per primer cop centres de les Illes Balears, de l'Alt Camp, Pallars Jussà i Vallès Occidental, a més d'un centre de la Fundació Trams.