L'exsecretari de Polítiques Educatives del departament d'Ense-nyament de la Generalitat, el manresà Antoni Llobet, serà el responsable d'un centre d'innovació en educació que s'obrirà el curs que ve al campus Manresa de la UVic-UCC.

El Centre d'Innovació i Formació en Educació (CIFE) oferirà suport i formació al professorat d'educació infantil, primària i secundària de les comarques centrals de Catalunya en la seva tasca docent, sobretot pel que fa a la innovació a l'aula.

El centre d'innovació en educació d'UManresa treballarà coordinadament amb el de la UVic i en col·laboració estreta amb els estudis d'Educació Infantil i el Centre Internacional de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages.

El seu objectiu és desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de formació i assessorament del professorat no universitari, amb funcions de formació, suport, gestió de projectes educatius i de realització de projectes de transferència de coneixement en l'àmbit educatiu.

Antoni Llobet és, actualment, professor de llengua catalana i literatura a l'institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages, ha estat director general de Centres Públics i secretari de Polítiques educatives del departament d'Ensenyament i delegat territorial a la Delegació Territorial d'Ensenyament a Barcelona Ciutat.

També va ser regidor d'Ense-nyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa.

La creació del Centre d'Innovació i Formació en Educació va ser aprovada pel comitè executiu de la Fundació Universitària del Bages, el 4 de juliol passat.

El comitè executiu de la FUB també va acordar proposar la coordinació d'aquest òrgan a Antoni Llobet de manera que pugui compatibilitzar aquesta responsabilitat amb les que té encomanades com a docent.

Com a centre de formació i innovació educativa, la funció del CIFE és coordinar, potenciar i projectar la formació continuada dels professionals de l'educació.