Jordi Cruz pronunciarà la xerrada "El tomàquet a la cuina del segle XXI" que s&rs quo;oferirà gratuitament a l´auditori de la Plana de l´Om el dijous 19 de juliol, a les 5 de la tarda. La presència de Cruz posa de relleu la importància de la Festa del Tomàquet, un dels productes referents de l´horta manresana, en una festa que inclourà des de jornades tècniques fins a pinxo pote, demostracions culinàries, sopars temàtics de tomàquet, visites a horts o un mercat de les nombroses varietats de tomàquets que petits productors cultiven a l´horta bagenca.

El xef manresà va rebre als 26 anys la seva primera Estrella Michelin, i es va convertir així en el segon cuiner més jove d´Europa a rebre aquesta prestigiosa distinció. El maig del 2010 es va incorporar a l´equip directiu d´ABaC i va obtenir la seva tercera estrella Michelin el 22 de novembre de l´any 2017.

La presència de Cruz posa en valor la importància de l´horta bagenca, d´un dels seus productes estrella i la d´una festa participativa que enguany celebra la seva segona edició i ha preparat una xerrada específica per conèixer el valor del tomàquet de proximitat i la qualitat d´aquest producte a la comarca del Bages.

La d´enguany serà la segona festa del tomàquet i tornarà a mostrar la gran varietat de tomàquets que es cultiven a la comarca i la qualitat extraordinària del producte de proximitat i acabat de collir. Properament es donaran a conèixer més detalls del programa.

La festa està impulsada per l´Ajuntament de Manresa conjuntament amb MengemBages, Escola Agrària de Manresa, revista Proper, Parc de la Sèquia, Fundació Catalunya La Pedrera, Bages Impuls, Mercat de Puigmercadal i Agrícola Comarcal del Bages i el suport, entre d´altres, del Consell Comarcal del Bages, i de la Diputació de Barcelona.