El jurat del concurs Ciència en Acció ha atorgat una Menció d'Honor a la iniciativa "Temps de... STEM", presentada per la professora Montse Alsina, de l'Escola Politècnica Superior de Manresa (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La iniciativa "Recursos pràctics per acostar la química a l'aula", del professor Antoni David Dorado, també de l'EPSEM, ha quedat finalista en la seva categoria i s'exposarà durant la final del concurs internacional, que tindrà lloc del 5 al 7 d'octubre a Viladecans.

La proposta global "Temps de... STEM" ha estat guardonada en la modalitat Treballs de divulgació, "per integrar ciència i cultura, establint ponts entre públic i professorat de tots els nivells, a través d'una gran iniciativa". La proposta integra tres iniciatives ralitzades anteriorment i des de l'any 2016: Temps de Matemàtiques, Temps de Roques i Minerals i Temps de Química.

D'altra banda, la proposta "). La iniciativa "Recursos pràctics per acostar la química a l'aula", on ha participat l'equip de química de l'escola i el personal de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa i de la Biblioteca Ateneu de les Bases, ha quedat finalista en la modalitat Demostracions de Química.

El Programa Ciència en Acció és una iniciativa del Consell Superor d'Investigacions Científiques, la Fundación Lilly, l'Institut de Cièncias Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Sociedad Espanyola de Química, la Societat Espanyola d'Astronomía, la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Societat Geològica d'Espanya i la Universitat Nacional d'Educació a Distància.

Adreçat a estudiants, profesors, investigadors i divulgadors científics, l'objectiu és aproximar la ciència i la tecnologia a l'estudiantat més jove i al públic en general d'una manera dinàmica, fàcil i divertida. Per fer-ho, les disciplines científiques es presenten de forma lúdica per mitjà d'una mostra, conferències i altres activitats.