Des dels mites en l'alimentació fins als orígens de Catalunya, la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) inclou una àmplia varietat de temàtiques en els seus cursos que tenen lloc cada matí del 5 al 10 de juliol.

Professors i investigadors imparteixen classes d'història, literatura, nutrició i salut, ciència i tecnologia i ciències de la salut, que permeten als estudiants més experts aprofundir en matèries específiques i, als més curiosos, descobrir-ne i aprendre'n de noves.

És el cas de les classes que es van fer ahir al matí a l'àrea de ciència i tecnologia -focalitzada en física quàntica i nanotecnologia en aquesta edició- on, a partir de les lliçons de dos investigadors, els alumnes van passar de les definicions a les aplicacions: «En la primera sessió, hem fet una introducció al camp de la nanociència i la nanotecnologia, i en la següent hem vist quines eines tenim per estudiar, entendre i caracteritzar-la», explicava Belén Ballesteros, investigadora a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia.

«Tenim gent més gran, però també estudiants joves. Persones de diferents edats amb inquietuds d'aprendre coses noves», destacava ahir la investigadora.