L’empresa pública Aigües de Manresa ha començat aquest dimarts l’era post-Josep Alabern, que ha dirigit la companyia des de la seva creació el 1981. Antoni Ventura s’ha incorporat formalment com a nou director-gerent. Ja ha iniciat els contactes amb directius i treballadors d’Aigües de Manresa, i ha protagonitzat una roda informativa acompanyat de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del primer tinent d’alcalde, Marc Aloy.

El nou director-gerent de l’empresa pública ha assegurat que els principals reptes que afronta la companyia és culminar el procés per convertir-la en una empresa pública supramunicipal tal i com mana una nova normativa europea, i introduir les noves tecnologies per reaprofitar l’aigua, un recurs escàs; optimitzar la seva gestió, i també per prestar serveis als abonats i a les administracions amb les quals treballa.

Per la seva part Junyent i Aloy han garantit la continuïtat de l’actual model públic d’Aigües de Manresa, mentre que Ventura ha afirmat que «no hi ha discussió sobre la línia estratègica de la companyia».

Ventura va ser el més ben valorat en el procés de selecció obert per rellevar Josep Alabern, que precisament aquest dimarts compleix 77 anys. El consell d’administració d’Aigües de Manresa va aprovar la setmana passada el seu nomenament per majoria. No hi va haver unanimitat. El PSC i els representants dels treballadors es van abstenir, mentre que la CUP hi va votar en contra amb l’argument que Ventura havia treballat a Agbar, antítesi de la gestió pública de l’aigua.

Al respecte el nou director-gerent ha assegurat que l’experiència a Agbar i posteriorment a la també empresa de gestió de l’aigua Sorea, li ha permès adquirir l’experiència necessària per poder afrontar el nou càrrec.

Antoni Ventura (Barcelona, 1961), és llicenciat en Ciències Econòmiques, en Dret i Història Contemporània. Té una experiència de 25 anys en el sector de l’aigua i ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al grup Agbar, posteriorment Suez. Recentment s’havia incorporat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a adjunt a la direcció de Medi Ambient.

Va optar al càrrec perquè, segons ha dit, «Aigües de Manresa sempre ha sigut per mi un referent pel que fa al model de gestió pública».

Per la seva part Junyent i Aloy han lloat la tasca duta a terme pel fins ara director-gerent d’Aigües de Manresa, Josep Alabern. «Ha fet manresanisme gestionant l’aigua de la ciutat», ha dit Junyent. Aloy ha destacat que es fa el relleu «d’una persona que ha tingut un lideratge molt potent. En qualsevol relleu d’aquesta envergadura hi ha certa complexitat, però això és normal. L’estrany seria el contrari».