Maribel Vila Nasarre, fent ús del reglament de participació ciutadana i en nom dels Comitès de Defensa de la República, ha exigit al ple la priorització de la neteja de les pintades de caire feixista, espanyolista, racista i sexista dels carrers de Manresa.

Vila ha expressat la frustració de veure pintades que equiparen els independentistes amb els terroristes i la por que han de passar els que reclamen amb permís municipal l'alliberament dels presos polítics perquè hi ha altres persones que en comptes de fer les seves pròpies pintades es dediquen a destruir les de la resta.

Durant la seva intervenció, el públic ha mostrat fotografies de multitud de pintades feixistes, espanyolistes, racistes i sexistes. Durant el debat, el govern municipal ha introduït una esmena perquè també es prioritzi la neteja d'edificis protegits i catalogats sigui quin sigui el tipus de pintada.

La moció amb esmena incorporada ha estat aprovada amb l'abstenció de Ciutadans i el vot favorable de la resta de forces polítiques.