Per unanimitat, el ple municipal va aprovar la concessió de la Medalla de la Ciutat al mèrit educatiu a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM).

L'acord fa esment de «la reconeguda trajectòria de 75 anys de vinculació i compromís amb el territori i la ciutat, en què ha demostrat singularitat, capacitat, constància i iniciativa».

La concessió s'ha fet a proposta de la Fundació Universitària del Bages, amb les adhesions de la Universitat Oberta de Catalunya, del Centre Tecnològic de Manresa (CTM) i del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa.

Des del 1942, que va iniciar la seva activitat com a Escola de Capatassos Facultatius de Mines per respondre a la necessitat de formació de tècnics per a les empreses del sector miner, l'EPSEM no ha deixat d'adaptar-se a l'evolució de l'entorn i a les seves necessitats i ha qualificat persones en diverses disciplines dins el camp de l'enginyeria, atenent les demandes de perfils professionals del teixit industrial del territori, fent recerca i aportant solucions aplicades a les necessitats del territori.