L'Associació de Veïns del Poble Nou va estrenar ahir al vespre el seu nou local social al carrer de Flor de Lis, tal com ja va infomar Regió7 el gener passat. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; veïns, veïnes i membres de l'ens veïnal del barri, que presideix Valentí Serra; el director general de la FUB, Valentí Martínez; així com de regidors Joan Calmet, Marc Aloy, Àngels Santolària i Josep Maria Sala; i el rector del Poble Nou, Joan Prat.

El nou local del carrer de Flor de Lis, 22 -al xamfrà del carrer del Mossèn Serapi Farré i molt a prop del Centre Hospitalari- té una superfície de 173 m2, i ha estat cedit per l'Ajuntament de Manresa a l'AV perquè desenvolupi les seves activitats socials, inclusives i comunitàries pels veïns i veïnes del barri del Poble Nou.

Fins ara, l'entitat veïnal tenia la seva seu a l'antic Escorxador de Manresa (plaça Bages,11), un espai que està en procés de rehabilitació per encabir nous serveis de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

El 31 de gener passat, l'Ajuntament de Manresa va signar amb la companyia mercantil BuildingCenter S.A.U, el contracte de lloguer d'aquest local i aquest dilluns passat, 23 de juliol, es va signar el contracte de cessió gratuïta per part de l'Ajuntament a l'AV Poble Nou.

L'AV Poble Nou es va constituir legalment el 20 de març del 1978. El seu primer president va ser Pascual Entela l'any 1978 i des de l'any 1988 està presidit per Valentí Serra. Inicialment, l'entitat va utilitzar els locals adjacents de la parròquia de Sant Josep i també va comptar amb un local provisional situat a la plaça de Mossèn Vidal. Després de moltes peticions, a partir de l'octubre de 1992, l'AV ja es poder instal·lar de forma provisional en una part de l'antic Escorxador i durant els anys següents s'hi van anar fent ampliacions i millores. Ara arrenca una nova etapa.