Des d'avui dijous els cotxes ja no poden entrar a la plaça del Mercat de Manresa per estacionar-hi. L'Ajuntament ha aprofitat l'estrena de les obres per fer nou l'accés al mercat de Puigmercadal per tancar la plaça al trànsit, com ja feia anys que s'havia compromès a fer.

El tancament als cotxes es farà amb jardineres tant a la banda que dona a la Muralla del Carme com a la que dona al carrer de la Canal, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, en la presentació feta aquest migdia de dijous. Al terra s'ha pintat un pas de vianants des de la Muralla del Carme fins al mercat perquè quedi ben clar per on han de transitar els vianants. Al mateix temps, ha explicat el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, s'estan estudiant cas per cas les necessitats de tots els paradistes del mercat per resoldre la seva mobilitat amb cotxe a les instal·lacions. Arnau ha recordat que justament una de les primeres accions per remuntar el mercat quan l'Ajuntament en va assumir la gestió va ser fer descomptes a la clientela per deixar el cotxe al pàrquing del mercat pensant que, tard o d'hora, es prohibiria el seu accés a la plaça.

La tongada d'obres que s'ha fet enguany ha costat 126.000 euros. S'han executat en dues fases: una s'ha centrat en l'estructura i l'altra en els acabats. Aquesta inversió s'afegeix als 150.000 euros de l'any passat. Tot just avui els operaris hi treballaven a contrarrellotge per tenir-ho a punt de cada als actes que es faran dins i fora -a la plaça- del mercat per la 2a Festa del Tomàquet del Bages aquest divendres i dissabte.

La nova entrada, com va avançar Regió7 dissabte passat, ha suposat ocupar un bon tram de la façana principal amb portes de vidre automàtiques que formen part de tot un frontal de vidre, rematat per un porxo de formigó i coronat amb les lletres 'Mercat Puigmercadal'. Ja a dins, el vestíbul del mercat ha quadriplicat l'espai, ha remarcat Aloy, perquè s'ha reestructurat l'accés d'abans i s'hi ha afegit l'espai que ocupava l'oficina d'informació que hi havia al mercat, on en un futur hi ha d'anar un bar amb terrassa a la plaça. Ara és una entrada molt ample amb unes escales que connectaran directament amb les parades.

Els regidors Aloy i Arnau han estat els encarregats de presentar les millores, que s'estrenaran aquest divendres i dissabte coincidint amb la celebració del mercat del tomàquet, dins de la 2a Festa del Tomàquet del Bages, que l'any passat ja hi va celebrar una primera edició del mercat del tomàquet amb molt èxit i la implicació dels paradistes. En la presentació els ha acompanyat Agustí Perramon, portaveu dels paradistes del mercat, que s'ha congratulat de les intervencions de l'Ajuntament. Tot i reconèixer que encara hi ha feina per fer, ha remarcat que s'estan fent passes endavant i que això ja és molt important.