L'Ajuntament de Manresa ha denunciat al jutjat de guàrdia l'ultra de Balsareny que fa uns dies va arrencar la bandera estelada que onejava a la plaça Onze de Setembre, per veure si aquesta conducta podria ser constitutiva d'algun tipus d'infracció penal.

El denunciat es tracta de Raúl Macià Pastor, simpatitzant de la formació d'ultradreta Vox. Ell mateix va penjar un vídeo a les xarxes socials reivindicant-se com l'autor dels fets.

En un comunicat, el consistori manresà recorda que el ple municipal va aprovar el juliol de 2012 la instal·lació de la bandera estelada a la plaça Onze de Setembre i des d'aquella data presideix la celebració institucional de la Diada a la ciutat.

Raúl Macià, que va sortir fa poc de presó en compliment d'una condemna del 2009 pels delictes de robatori violent i contra la salut pública, ha protagonitzat altres episodis similars a la comarca del Bages. En un cas, ja va ser condemnat per arrencar el rètol de "Municipi per a la independència" de Sallent, acció que va cometre quan estava en règim de tercer grau.

Ahir dijous, també va reivindicar a les xarxes, en un vídeo, la retirada d'una bandera estelada al costat del parc de Bombers de Manresa, tot i que l'autor material dels fets, en aquest cas, va ser una altra persona.