Les obres per asfaltar un tram de la carretera del Pont de Vilomara i la coincidència de treballs a diferents punts de la via pública va causar dimarts un embús de trànsit general a Manresa, sobretot als accessos i sortides del sector est de la ciutat, els barris de la Sagrada Família, la Font i la Balconada, a més a més de l'espai de lleure dels Trullols.

La pavimentació de la carretera del Pont s'havia de fer en dos dies, segons les previsions inicials de l'Ajuntament de Manresa. Finalment, però, es va obrir al trànsit el mateix dimarts al vespre per evitar, d'aquesta manera, un segon dia de col·lapse circulatori a la ciutat. Els treballs d'asfaltatge van quedar enllestits, i ara només falta pintar el tram que s'ha millorat.

La carretera del Pont es va tallar al trànsit dimarts al matí entre el carrer de Sant Joan d'en Coll i més enllà de l'avinguda de Francesc Macià. És el tram que té dos carrils de pujada en direcció al carrer de Viladordis i un dels principals accessos a l'est de la ciutat des de la rotonda de la Bonavista.

El tall de trànsit va fer que els vehicles s'haguessin de desviar pel carrer de Sant Joan d'en Coll i el carrer de l'Arquitecte Gaudí, que es va convertir en la principal alternativa en sentit pujada per anar a la zona est de Manresa.

Però els dos carrers no van poder engolir tots els vehicles: els que assumeixen ja en un dia normal i els que circulen habitualment per la carretera del Pont. Això es va traduir en un dia d'embussos generalitzats al mig de Manresa.

La situació es va agreujar per la coincidència d'altres obres a la ciutat. Durant unes hores el tall de trànsit de la carretera del Pont va coincidir amb el d'un tram del carrer de Viladordis, entre la plaça del Pare Oriol i el carrer de la Providència. Actualment el Viladordis exerceix com un dels principals vials de sortida de la ciutat.

També va coincidir amb l'eliminació de dos dels tres carrils de circulació del carrer de Sant Cristòfol que desemboquen a la carretera de Vic a causa d'unes obres d'Aigües de Manresa. Les estretors van fer que es formessin important cues, que, a més a més, van coincidir amb els vehicles procedents del Sant Joan d'en Coll, alguns dels quals s'havien desviat perquè hi havia la carretera del Pont de Vilomara tallada.