Una família amb quatre menors va passar la nit de l'1 d'agost dormint a la furgoneta després de ser desnonada del pis de lloguer on vivia a la carretera de Vic número 89 de Manresa.

El desnonament efectiu es va produir el 31 de juliol, quan la comitiva judicial els va informar que «o deixaven el pis o trucarien a la policia perquè els fessin fora», explicava el pare de la família, Jamal Alla, a aquest diari. Van marxar el mateix dia sense pràcticament res.

La primera nit van trobar refugi a casa d'uns familiars, però la situació era insostenible. «L'altra família té quatre fills petits també, dels quals un minusvàlid», relatava el pare, «en total érem 12 a casa seva i no teníem espai per a tothom».

La nit de dimecres, a falta d'alternatives, va dormir a la furgoneta tota la família. Aleshores, encara no estava plena dels objectes que van poder recuperar ahir de la que havia estat la seva llar.

La primera ordre judicial els havia arribat feia quatre mesos. La família percep una ajuda social amb la qual, segons Jamal Alla, no ha pogut trobar una alternativa per aconseguir una nova llar.

Segons Jamal Alla, els serveis socials municipals els ofereixen un pis de lloguer social que podrien ocupar el pròxim mes de novembre, però fins aleshores «no sabem què fer».

Sostenia que tampoc se'ls ha proposat pernoctar en algun habitatge social de l'Ajuntament de Manresa. «De moment fa dos dies que no tenim casa», deia el pare sense saber què fer i amb la família passant els dies al carrer.