Alba Amil, veïna de la Balconada de tota la vida, lamenta la falta d'intervenció de l'Ajuntament en la problemàtica dels coloms. Fa anys que batalla perquè vinguin a netejar part de la façana del bloc de pisos on viu amb la seva família, que està plena de defecacions d'ocells. També denuncia el mal estat en què es troba la zona de bosc comunitari que hi ha entre els habitatges, amb els bancs bruts, la vegetació sense cuidar i alguns arbres més alts que els mateixos blocs de pisos.

Quins maldecaps li ocasionen els coloms?

Generen molta brutícia i falta d'higiene. Visc en un quart pis a la Balconada, i tinc les cantoneres de la façana plenes de merda. Ara a l'estiu no puc ni obrir les finestres perquè m'entren a casa un munt de mosquits i altres bitxos que neixen de les caques. A més, fa molta pudor. Des que van treure les gàbies la cosa ha empitjorat. He demanat que ho vinguin a netejar i em diuen que ho costegi jo, però no és responsabilitat meva.

S'ha queixat a l'Ajuntament?

Sí, uns quants cops. És un problema que fa anys que dura i no l'han solucionat mai. En els últims cinc anys he trucat molts cops per queixar-me, però no hi fan res. La zona de pati comunitari, que també fa fàstic, van trigar dos anys a venir-la a netejar. És plena de defecacions als bancs i a terra.

Com creu que es podria resoldre el problema?

Que capturin els coloms i els deixin en una zona on no molestin, com podria ser al polígon de Bufalvent o algun lloc sense habitatges.

I un cop allà?

Que els vinguin a cuidar els animalistes a qui tant els molesta que es capturin i que se sacrifiquin. Jo estic farta de tanta porqueria a casa meva.