El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar en la seva darrera sessió que l'Ajuntament prioritzarà la neteja de l'espai públic de les pintades «de caire feixista, espa-nyolista, racista i sexista» i, també, les que embruten «els edificis pertanyents al patrimoni protegit i catalogat».

La decisió es va prendre, amb l'abstenció del grup municipal de Ciutadans, després que s'acceptés una esmena presentada per l'equip de govern de CDC i ERC a la moció presentada per la CUP que vehiculava una demanda dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

En nom dels CDR, Maribel Vila va intervenir al ple, fent ús del reglament de participació ciutadans. Vila va expressar la frustració que molts ciutadans senten en veure pintades que equiparen els independentistes amb els terroristes i la por que han de passar els que pinten, amb permís municipal, murals per a l'alliberament dels presos polítics mentre que d'altres en comptes de fer les seves pròpies pintades es dediquen a destruir les de la resta.

Durant la seva intervenció, el públic va mostrar fotografies de multitud de pintades feixistes, espanyolistes, racistes i sexistes. El govern municipal va introduir una esmena perquè també es prioritzés la neteja d'edificis protegits i catalogats sigui quin sigui el tipus de pintada.