El Bar Toni's és l'únic que fa més de 20 anys que és obert a la plaça Major de Manresa. El propietari, Josep Ferrer, n'explica l'evolució.

Com van ser els inicis del Toni's?

El vam agafar en un moment de davallada ara fa 20 anys. Molts comerços i locals van tancar al barri. Vam quedar nosaltres i pocs més.

Hi ha hagut anys complicats?

Sí, hi va haver èpoques que vam haver de batallar molt. El dia a dia en un bar no és tan senzill.

Quan va tornar-se a animar?

Hi va haver un salt qualitatiu quan es va treure l'aparcament de la plaça Major. Però el 2010 va quedar encallat i vam patir un descens. Molts comerços van tancar.

Però ara fa un parell d'anys es van tornar a obrir nous locals. Què va passar?

Hem tingut la sort que gent amb empenta i il·lusió per arrencar el barri i impulsar projectes han obert locals al voltant. Els últims anys hi ha hagut un boom molt gran.

Què ha aportat la nova activitat a aquesta zona del barri?

S'ha creat un recorregut que ja hi havia hagut molts anys enrere. La gent va donant la volta de bar en bar on es troba ambient.

Per tant, hi ha hagut un treball en equip dels agents implicats?

Sí, hem estat diversos locals que ens hem conjuntat per consolidar-ho. Perquè un barri funcioni la feina mai és d'un tot sol, tot aquest moviment ha estat possible gràcies a tota la colla de locals que som. Tothom s'hi està esforçant molt perquè la gent s'hi trobi a gust.