Rosa Gómez i Francesc Sánchez són parella. Tots dos treballen des de casa i tenen una persona gran al seu càrrec. És per això que fa cinc mesos van decidir anar a la protectora i provar de sortir a passejar amb algun gos. «Tenim una situació familiar complexa i una amiga ens ho va recomanar per distreure'ns. Ens va molt bé», diuen.

En un primer moment van començar a passejar el gos que la seva amiga tenia apadrinat, el Coto. «Ens va agradar molt però al cap de poc temps el van adoptar», així que van tornar a l'Aixopluc i es van fixar en la Yaiko, la gossa que ara tenen apadrinada. A banda d'anar-la a veure cada cap de setmana, també col·laboren econòmicament amb la protectora «en tot el que podem»: han comprat collars antiparasitaris, corretges, arnesos i llet per a cadells, entre d'altres.

A més, mai hi van amb les mans buides. Porten bosses plenes de premis que donen a la Yaiko quan es porta bé i també als gossos de les gàbies del costat. Fins i tot porten unes llaminadures que eviten la caiguda del pèl i l'enforteixen.

La Yaiko viu amb un altre gos, l'Aire, que és molt nerviós. «Algun dia hem provat d'endur-nos els dos animals a caminar però no podem, l'Aire és massa mogut i nosaltres ja tenim una edat», opina Sánchez. «La protectora fa una gran tasca, cal tenir-ho ben present i ajudar en tot el que es pugui», diu Gómez.