El divendres 31 d'agost se celebrarà a la plaça de Sant Domènec el primer Sopar Groc Solidari que es fa a Manresa. L'acte és organitzat per l'ANC i Òmnium Cultural Bages-Moianès. El sopar reivindicatiu es durà a terme per denunciar la repressió de l'Estat espa-nyol amb relació al procés sobiranista i per recaptar fons per a les caixes de solidaritat amb els polítics presos i exiliats.

A l'acte, hi participaran Laura Masvidal, la companya del conseller destituït Joaquim Forn i que ja va ser a l'acte en record del 17-A que es va fer divendres passat als Lledoners; la lingüista Blanca Ser-ra i l'historiador Josep Maria Solé Sabaté.

Els parlaments començaran a les 8 del vespre. Una hora més tard es farà el sopar. L'aforament és limitat i els organitzadors recomanen comprar el tiquet abans del dijous 30 d'agost a l'Espai Òmnium (Sobrerroca, 38) o bé al Centre Excursionista de la Comarca de Bages (Urgell, 16), de les 19 a les 21 h. El preu de l'àpat és de 10 euros per als adults i de 6 euros per als infants (mitja ració).

Aquest sopar solidari ja té antecedents arreu del territori i es fa en favor dels polítics empresonats i exiliats, i en suport de totes aquelles persones que són perseguides per motius ideològics, siguin polítics, com regidors i alcaldes, o no polítics, com artistes o mossos d'esquadra.