El magazín de les tardes d'estiu a Catalunya Ràdio, "Gravetat zero", dirigit i presentat pel periodista manresà Ernest Macià, divendres s'emetrà en directe des del Centre Cultural del Casino, de 4 a 7 de la tarda. La sala estarà oberta al públic perquè tothom qui ho vulgui pugui seguir el programa en directe.

Aquest espai radiofònic, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, té una atenció especial a les activitats culturals que durant l'estiu tenen lloc a la capital del Bages.

En aquesta edició hi participaran diverses persones vinculades a l'àmbit cultural de la ciutat. Entre d'altres, el programa parlarà amb personalitats de la comarca com ara l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, i el portaveu del FC Barcelona i conseller de Bàsquet Manresa, Josep Vives.

Durant el magazín, Ernest Macià entrevistarà la monja dominica i promotora d'iniciatives solidàries contra la pobresa sor Lucía Caram; el superior de la Cova de Manresa, Lluís Magriñà; l'escriptor i periodista manresà Genís Sinca, i el periodista polític Quico Sallés.

A més de conversar amb el músic Natxo Tarrés, del grup manresà Gossos, també hi haurà l'actuació de la cantant i compositora de Santpedor Anaïs Vila, de la cantant Berta Sala, i del grup musical La Rateta ja no Escombra l'Escaleta.

"Gravetat zero" parlarà de gastronomia amb l'enòleg Miquel Palau, del celler Abadal; el restaurador Pep Aligué; Elisenda Sitges, de la botiga centenària La Casa del Bacallà, i Héctor Pasqual, de l'Orxateria Coloma.

Aquesta acció és fruit de l'acord de col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Ajuntament de Manresa, per impulsar el coneixement i la promoció del programa d'activitats de la capital del Bages com a Capital de la Cultura Catalana 2018.

El magazín s'emet durant la programació d'estiu de Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres, de 4 a 7 de la tarda. És un programa amb continguts informatius, divulgatius i d'entreteniment que tracta els temes que toquen més de prop els ciutadans.