Una munió de gent ha omplert aquesta nit de dissabte el carrer Sallent de Manresa per escoltar Els Catarres, que han començat a actuar quan passaven vint minuts de les 11 de la nit i s'han posat el públic a la butxaca fins a la darrera cançó, quan ja eren gairebé 3/4 d'1. El gran concert ha tornat a la festa major de Manresa i ho ha fet deixant bon sabor de boca, a excepció per la qualitat del so.

Grups d'amics de totes les edats i moltes famílies amb nens i nenes desfilaven ja força estona abans del concert des del centre de la capital del Bages cap a la zona dels Dolors. Per la seva condició de carrer d'un polígon (sense activitat en cap de setmana) i per l'amplitud, el Sallent ha estat l'indret escollit per acolllir un des actes principals de la Festa Major de Manresa 2018 i que en un primer moment s'havia ubicat a la cèntrica plaça de Sant Domènec.

L'escenari s'ha ubicat entre els carrers Artés i Avinyó i des de dalt, els membres del grup de moda d'aquest estiu han interpretat les seves cançons més emblemàtiques, entre elles 'Jennifer', 'Tintín', 'Vull estar amb tu' i 'En peu de guerra'. Al públic hi havia ganes de festa, però el so no ha satisfet a tothom. I després d'Els Catarres ha estat el torn de La Glamour Band.

Aquesta nit de dissabte hi ha servei de bus gratuït i ininterromput des de les 22 h fins a les 4 de la matinada, amb dues línies: una unirà directament l'inici de la crta. de Vic amb l'avinguda dels Dolors (plaça Prat de la Riba), i l'altra també anirà als Dolors però farà parades a les Bases, Barcelona, Dos de Maig, Passeig del Riu i Valldaura.

De «Jennifer» a la fama

Els Catarres són un grup de música català d'estil pop-folk. Els seus components són Èric Vergés i Jan Riera, d'Aiguafreda, i Roser Cruells, de Centelles. El grup es va formar al final del 2010 i va iniciar la seva carrera tocant als bars i a la Fira d'Artesania d'Aiguafreda. El seu primer grup de cançons va estar disponible exclusivament a Internet. Gràcies a una d'elles, «Jennifer», una cançó que parla de l'amor prohibit entre un patriota català i una xoni de Castefa, van saltar a la fama el 2011. El vídeo d'aquesta cançó està a punt de superar els 4 milions de visites a YouTube i és el vídeo més vist de la música en català. El març passat van publicar el seu cinquè àlbum, Tots els meus principis.